London er for alle – også Hollywoodstjerner, skuespiller, præsidenter og rockstjerner. London er blevet verdens filmhovedstad og er der en premiererfilm på vej, så er der stortset garanti for at stjernerne fra filmen møder op på den røde løber på Leicester Square. Mange af berømthederne har desværre dyre vaner, så enten skal du stå på fortovet og fryse og vente – eller du må booke et bord på den samme, svinedyre restaurant. Er du starfucker eller promi-spotter er der måske nogle brugbare tips her.

Der er mange holdninger til kendte: Nogle er til autografer, nogen skriger hysterisk og andre lader som ingenting når de møder berømtheder. Nogle hiver kameraet frem og håber på en frisk selfie. Andre hiver kameraet frem og håber på et fedt honorar for paparazzibilledet. For andre er det bare nok at være i samme omgivelser, som de kendte. De sidste, som nok heller ikke gider at læse videre her, er bedøvende ligeglade eller kender ikke de kendte fra de ukendte.

London-guide har ikke adgang til berømtes kalender, så der er ikke garanti for at møde en kendt. Men vi har samlet en liste over barer og restauranter, hvor der engang har været en kendt. Hvem ved, måske er der flere på vej. Happy starfucking eller “promi-spotting”. Hvis du selv er kendt, eller gerne vil være det, så brug nedenstående tip til at planlægge din rute til berømthed neden for. 

Stjernemad

Chiltern Firehouse
Restauranten er et af de nyeste tilholdssteder for A-listen, med folk som Lindsay Lohan, Bradley Cooper og endda premierminister David Cameron som besøgende. Michelin-stjerne kokken Nuno Mendes styre det åbne køkken.

C London
C London er ofte omringet af paparazzier, der venter i håb om at få et billede af Mickey Rourke, Simon Cowell eller Nicole Scherzinger som de forlader efter middagen. Læn dig tilbage, og nyd din italienske middag mens du spotter stjernerne.

China Tang at The Dorchester

Oplev et stykke af Shanghai i Dorchester Hotel i Mayfair, hvor skuespillere, supermodeller og store business folk kommer og nyder en middag. Britiske stjerner Hugh Grant, Stephen Fry og Kate Moss er alle blevet spottet her. Nogle siger, at restauranten serverer den bedste kantonesiske mad uden for Kina.

Julie’s restaurant
Efter at have fodret de rige og berømte i mere end 30 år, er denne West London restaurant blevet lidt af en institution for kendte. Rachel Stevens, Joseph Fiennes og Geri Halliwell er alle blevet fristet af stedets boheme indretning og velsmagende moderne europæisk mad.

Momo
Skjult væk ned en sidegade, klemt inde mellem Savile Row og Regent Street, har denne nordafrikanske restaurant, bar og café tiltrukket kendte mennesker som Shakira og Stella McCartney med løftet om mezze, musik og Marrakech vibes.

The Ivy
Et klassisk tilholdssted for berømtheder er The Ivy. Så hvis du ikke har råd til at besøge alle restauranterne på listen, så er det nok den her, som du skal vælge, hvis du ønsker at spotte berømtheder fra film, musik og sport verdenen. Her kommer bl.a. David Beckham, Victoria Beckham, og Tom Cruise. Her serveres traditionelle britiske retter i hyggelige omgivelser – med stil.

Zafferano

Du skal ikke blive overrasket, hvis dit nabobord på denne italienske restaurant i Knightsbridge omfatter Madonna eller Al Pacino. Her fås lækker toscansk mad.

Andre muligheder er bl.a.:
Nobu Berkeley – japansk restaurant – besøg fra bl.a. Calvin Harris og Rita Ora.
Sketch – moderne europæisk mad – besøg fra bl.a. Jessica Alba
The Wolseley – traditionel afternoon tea eller morgenmad – besøg fra bl.a. Sarah Ferguson eller supermodellen Lily Cole.
Yauatcha – restaurant i Soho – besøg fra bl.a. Amanda Seyfried, Gwyneth Paltrow og Gwen Stefani.

Stjernebarer og clubs

Selvom klubberne er fulde af berømtheder, betyder det ikke, at du ikke kan komme ind. Det kræver naturligvis bare, et fyldt dankort eller en meget rig ven.Når det er sagt, får du også noget for pengene. Flotte locations, god service og imponerende cocktails menuer.

Mahki – klubben over alle celeb klubber i London. Der er hele tiden et nyt sted der er in for de kendte, men Mahki er klubben der aldrig går af mode for de kendte. Hvis du vil have en større chance for at møde en kendte, så kræver det planlægning. Tjek hvem der spiller koncert på nogle af de store koncertsteder i London, så som the O2 Arena, se hvornår de afholder deres sidste koncert på deres tour, og sørg for at komme på gæstelisten for den nat.

Whisky Mist ligesom Mahki, kommer du kun ind hvis du står på gæstelisten.