Biblioteker er samlinger – og i London er der flere biblioteker og arkiver, som du skal være opmærksom på, nogle er især smukke inden i. Skal du ikke låne noget har de ofte en læsesal, hvor man kan fordybe sig. God læselyst!

The British Library
British Library er et af verdens største biblioteker med over 150 millioner bøger og objekter. Det blev grundlagt som selvstændig institution i 1973 ved British Library Act 1972. Tidligere eksisterede det som en del af British Museum. En del af biblioteket består af The King’s Library, som har 65.000 trykte værker og blev grundlagt i 1763.
Adresse: 96 Euston Rd, Kings Cross, London NW1 2DB

The London Library
Her finder du over 1 million titler fra det 16. århundrede og fremad. Stedet som er 175 år gammel, er kendt for den smukke victorianske læsesal og deres Art Room. Biblioteket fra 1840 har været et populært sted for at læse, skrive og tænke for bl.a. Charles Dickens og Charles Darwin som begge var medlem af biblioteket.
Adresse: 14 St James’s Square, St. James’s, London SW1Y 4LG

Wellcome Library
En af de steder der har flest resourcer inden for medicinal historien. Derudover består kollektionen også at materiale der omhandler biomedical science i samfundet. Wellcome Library Reading Room er et flot læsesal at se. Her er der masser historiske bøger at fordybe sig i og spil at spille. Regelmæssige gratis arrangementer finder sted. Du skal dog melde dig ind, men det kan gøres gratis.
Adresse: 183 Euston Rd, Kings Cross, London NW1 2BE

National art library – V&A
Dette smukke bibliotek er gemt væk i V&A. Samlingen indeholder bøger om prints, tegninger, træværk, tekstiler, metal og mange flere emner som er relevante til museet V&A som det ligger i. Biblioteket er gratis at besøge, du skal blot vide et ID med bevis for adresse. Ellers kan du kan bare kigge i gennem glasset i de enorme dobbelt døre.
Adresse: Cromwell Rd, Knightsbridge, London SW7 2RL

Canada Water Library
Dette moderne folkebibliotek åbnede i 2011, og glæder nu i gennemsnit 37.000 besøgende om måneden. Ud over en masse læsestof byder stedet på et spillested med live musik, teater og forfatter begivenheder.
Adresse: 21 Surrey Quays Rd, London SE16 7AR