London er en storby med stort S, men har også fundet plads til det grønne. 47% af byen er grønne områder. Parkerne i London består af otte kongelige parker suppleret med en række små parker rundt i byen. De kongelige parker dækker 1976 hektarer og er tidligere kongelige jagtmarker, som nu er åben for offentligheden.

Londons parker har meget at byde på – også for børn med små dyrehaver, bademuligheder, legepladser og naturoplevelser. Storbyferie er også at unde sig selv tid i grønne oaser og London har masser af tilbud. Alle Londons parker nævnes ikke her, men her er nogle af de mere anbefalelsesværdige.

The famous ones

Hyde Park
Er en af de største af de otte kongelige parker i London. Selvom parken åbnede op for offentligheden i begyndelsen af 1600-tallet var det stadig primært den rige del af befolkningen der benyttede parken. I dag benyttes den af alle og især cykelister, skatere og ryttere. The Joy of Life fountain, ved Aldford Street North Gate er populært for plaske rundt i, i de varme sommerdage. En anden populær fountain i parken er ”The Diana, Princess of Wales Memorial Fountain”, til ære for den populære prinsesse Diana, der døde i et biluheld i 1997. Parken har flere events i løbet af året. Bl.a. affyrer King’s Troop Royal Horse Artillery skud bestemte steder i parken i anledningen af særlige kongelige lejligheder. og om sommeren laves en del af parken om til ”British Summer Time” hvor man bl.a. kan opleve live musik, film, comedy shows og nyde en øl på en af de opstillede pubber og cocktails barer eller noget mad fra en af madboderne. Kort over parken her.

Kensington Gardens
Den smukke park huser Kensington Palace, dronning Victoria barndomshjem. I dag benyttes slottet af antal medlemmer af den kongelige familie, herunder Hertugen og Hertuginden af Cambridge og prins Harry, der har private lejligheder i slottet. Dele er slottet er åben for offentligheden. Ud over at besøge slottet, kan man se den kendte Peter Pan Statue og the Albert Memorial. The Albert Memorial blev bygget af Dronning Victoria til ære for sin afdøde mand Albert. Her er det muligt at få en guidet tur. For børn er der ud over Peter Pan statuen også legepladsen Diana, Princess of Wales memorial playground, hvor børnene kan få tid til leg og de voksne kan nyde en kaffe i de smukke haver. Kort over parken her.

The Regent’s Park
Designet af arkitekten John Nash i 1811. Parken har smukke rosenhaver og det største udendørs sports areal i London. Her er der faciliteter til dem der er vilde med fodbold, softball, rugby and cricket. Man kan også opleve Open Air Theatre i parken. Derudover huser parken Regent universitetet og London Zoo. Lidt ude for parken ligger Primrose Hill, hvor udsigten helt klart er et besøg værd. Så tag en to-go kaffe i hånden og spadser op på bakken. Kort over parken her.

Richmond Park
Her er der mulighed for at se et dådyr eller to. Parken er kendt for sine ca. 650 frie dådyr. Parken har flere gode cykelruter. Derudover er der to golfbaner og meget andet. Besøg Isabella Plantation, en dekorativ have med eksotiske planter eller King Henry’s Mound som byder på fantastisk panoramaudsigt over Thames Valley mod vest og udsigt over St. Pauls Cathedral mod øst. Udsigten fra toppen af bakken er så fantastisk at den er beskyttet ved en retsakt fra Parlamentet. Kort over parken her.

Andre parker
St. James’s Park
Ligger lige ved Buckingham Palace. Start evt. med at se det berømte vagtskifte ved paladset, som foregår lige ude foran parken. Den smukke park har et rigt fugleliv i søen. I den østlige ende af søen er ’Duck Island’, et naturreservat for parkens fuglesamling. Kan du ikke få nok af grønne områder, kan du gå over på den anden side af vejen, hvor du finder Green Park. Her er lidt mere plads. Husk at på dronningens fødselsdag i juni, foregår gardens hesteparade i parken. Kort over parken her.

Hampstead Heath
Området ligger lidt ude for Londons centrum og fordelen ved dette er derfor at det er et stort, åbent område med masser af muligheder for at få brændt energi af. Her er både skov, eng og søer og aktiviteter som legepladser, Tennis og Løberuter. Særligt i sommermånederne er der masser af events, som koncerter, teater og tivoli. Så når London bliver lidt for trykkende, som byen ofte bliver på varmere dage, er Hampstead Heath et godt udflugts mål. Kort over parken her.