Victoria and Albert Museum (ofte forkortet som V&A)  er specialiseret i anvendt og dekorativ kunst. Det vil sige vaser, skulpturer, møbler, glas, billeder, mode – fra det gamle Ægypten, Kina, Japan, Grækenland. Museet blev etableret i 1852 som South Kensington Museum, efter stor succes ved Verdensudstillingen i London i 1851.

IMG 2560

Museets første direktør var Sir Henry Cole, en utilitarist og medarrangør af verdensudstillingen. Han skaffede nogle af genstandene fra udstillingen. Oprindelig omfattede museet både kunst og videnskab og var designet til at inspirere gæsterne med eksempler på hvad der kunne opnås indenfor de to felter. Man mente på den tid at dette ville hjælpe til at forbedre indstillingen hos forbrugerne, producenterne og designerne som ville skabe en god cirkel som ville være til gavn for kulturen, og økonomien. I 1913 blev den videnskabelige samling skilt fra og kom til at udgøre kernen i det nyetablerede Science Museum. Siden da har museet bibeholdt sin rolle med en af verdens fineste samlinger af dekorativ kunst.

Victoria and Albert Museum ligger på hjørnet af Cromwell Gardens og Exhibition Road i South Kensington. Det er et gigantisk museum – og husk at se op på de flotte bygninger. De fleste børn vil nok kede sig grumt her, med mindre de er sammen med en god fortæller.

Nærmeste undergrund: South Kensington – følg skiltene

Info: Gratis entré

Victoria & Albert Museum
Cromwell Road / Exhibition road South Kensington

Kilde: Wikipedia