Er Englands nationale museum for moderne- og samtidskunst i London og er sammen med Tate Britain, Tate Liverpool og Tate St. Ives en del af Tate Gallery. Det er det mest besøgte moderne kunstgalleri i verden, med omkring 4,7 mio. besøgende om året. 

 Gallerierne ligger i det tidligere Bankside kratværk, som var designet af Sir Giles Gilbert Scott, og som er bygget i to etaper mellem 1947 og 1963. Kraftværket lukkede i 1981 og åbnede som museum i år 2000.

I indgangen til museet mødes man af den imponerende store turbinehal, som er syv etager høj med 
3.400 m2 gulvplads. Hallen blev før museets tid brugt til at huse el generatorer, men i dag fremvises specialudstillinger af nutidskunst med plads til store skulpturelle projekter og installationskunst.

De permanente samlinger i Tate Modern fremvises på tredje og femte sal, mens fjerde huser midlertidige udstillinger.Her kan man helt gratis få indblik i den nationale samling af britisk kunst fra år 1900 til i dag og international moderne kunst og samtidskunst. Her kan man opleve det fantastiske arbejde af kunstnere som: Cézanne, Matisse, Picasso, Dalí, Pollock , Warhol og Bourgeois.

En populær indgang til Tate Modern er via St Paul’s Cathedral og London Millennium Bridge.

Tip: I julemåneden er der et hyggeligt julemarked ude foran museet

Info: Gratis Indgang

Nærmeste undergrund: 
Den nærmeste er Southwark, selv om Blackfriars tube station og en kort gåtur over Blackfriars Bridge ofte er mere praktisk. Derudover kan man også gå en mindre gåtur fra London bridge.