Royal Airforce Museum er for alle der er fascineret af flyvning, af krig eller teknologi. Ikke nødvendigvis alle tre ting, men er du til alle tre er der for alvor jack pot her.

 

Museet ligger lidt rejse fra midten af London. Tag Northern Line til Colindale. Det tager en halvtimes tid fra Kings Cross. Gå ud af stationen (der er kun en udgang), drej til venstre og følge vejen, gennem end rundkørsel, og videre på fortorvet. Efter 10 gode minutter kommer museet på din højre hånd.

Der er tre haller: 1. Verdenskrig, slaget om england, og Royal Airforce. Proppet med fantastiske fly og historier. Når man er igennem har man lyst til at løbe rundt en tur til. Men så skal du nok have andre jack pot enthusiaster med for at gøre det. Der iøvrigt også et RAF Museum i Cosford. Det står på listen til næsten tur til GB.

Magisk nok er besøget gratis, omend der til et par simulatorer er lidt betaling. Har du prøvet at blive skuffet i en simulator er disse slet ikke anderledes. Altid en lidt flad fornemmelse at gå ud igen efter at blive rystet og buldret rundt for en fjernsynsskærm. Så hellere stå i kø for at side lidt og dvæle ved roret i en ægte WW2 Spitfire.

Museet tager dig igennem sine hovedudstillinger: Within to our main halls, Milestones of Flight, Historic Hangars, Bomber Hall, Battle of Britain Hall og Grahame White Aircraft Factory – og der er flere permanente udstillinger:

Chinook – Big Windy
Princess Mary RAF Nursing service –
Air Traffic Control –
Milestones of flight
Our fines hour – film i Battle of Britain Hall
Dambusters Exhibition om bombningerne over Tyskland i WW2
First World War in the Air.

Men hovedattraktionen er de mange flyvemaskiner – og bare det at stå under vingen på en moderne bombemaskine og se de lange rækker af bomber, mulig død og ødelæggelse.

Royal Airforce Museum
Grahame
Park Way, London

Tjek åbning, events og andet på hjemmesiden.
http://www.rafmuseum.org.uk/