The National Maritime Museum (NMM) i Greenwich er måske verdens største martime museum. Rammerne er historiske og Unesco world heritage. Som en del af museet er også the Royal Observatory, Cutty Sark og Queen’s House fra 1700 tallet.

{youtube}QBvSivcB8Lc{/youtube}


Museet blev grundlagt i 1934 og skulle naturligvis ligge i Greenwich. Her landede romerne, her boede kong Henrik VIII, her holdt flåden til og Kong Charles den II grundlagde observatoriet med det formål at finde længdegraderne på jorden – her ligger Greenwich Meantime og the Prime Meridian. Det er stedet, hvor der kom styr på tiden og hver eneste dag sætter vi i princippet uret efter Greenwich Meantime. 

England slog Danmark som søfarernation – blandt andet ved at sænke den danske flåde. Museet har kort, manuskripter, skibsmodeller, instrumenter for astronomi og tid og næsten lige så mange portrætter som National Portrait Gallery. Her er også en god dækning af 2. verdenskrig og en del krigstrofæer – som museet dog er beskyldt for at være stjålet, men objekterne er en del af aftalerne under Potsdam konferencen i 1945 (som Tyskerne af gode grunde ingen indflydelse havde på). Se Admiral Nielsens tøj eller samlingen af flaskeskibe. Mangler du læsestof er her også verdens største maritime bibliotek med 100.000 bøger. Der er adgang til læsesalen.

Skal man besøge National Maritime Museum – naturligvis. Det er rigtig godt museum og også et, hvor børnene kan være med.

Har du tid til udflugter, så kan du besøge HMS Victory – Lord Nelsons Admiralskib i Portsmouth. Fantastisk museum. Det er et stykke fra London, men er du på de kanter så må du ikke gå glip af det. Men her og nu – så er det

Nærmeste undergrund: Cutty Sark DLR, Greenwich Pier og Greenwich og Maze Hill stations

Info:

National Maritime Museum
Romney Road, Greenwich