Hvis du er interesseret i krigshistorie fra det 20. århundrede og senere, virkelighedens James Bond eller bare militære køretøjer, våben, flyvere, propagandaplakater og andet krigsrelateret er dette et interessant sted at besøge. Museet blev etableret i 1917.

Ved indgangen til museet står to gigantiske 15″ kanoner fra et slagskib fra 1941 samt et stykke af Berlinmuren. Kanonen til venstre stammer fra HMS Ramillies, et krigsskib som tjente fra 1916 til 1941. Kanonen til højre (som set fra museet) var monteret på krigsskibet HMS Resolution, som var i tjeneste fra 1915 til 1938, efterfølgende var det monteret på HMS Roberts, som tog del i D-dag bombardementerne. På museet hænger der fly i loftet – blandt andet et flot eksemplar af den engelske Spitfire.  De store samlinger indeholder over 15.000 malerier, tegninger og skulpturer og over 30.000 plakater. 

Imperial War Museum lå oprindeligt i Crystal Palace. Museet blev grundlagt der i 1917 for at hylde dem der var døde i 1. verdenskrig (som endnu ikke var slut). Da Crystal Palace brændte ned 30. november 1936, måtte man finde et nyt sted. Man blev enige om at bruge en bygning i Lambeth. Bygningen, designet af Sydney Smirke, var oprindeligt et sindssygehospital, Bethlem Royal Hospital (eller bare “Bedlam”). I 1939, begyndte museet at inkluderer effekter der relaterede til 2. verdenskrig og i 1953 begyndte den nuværende politik med at inkludere effekter fra alle moderne britiske konflikter – herunder Afganistan og Argentina.

Museet har en specialudstilling om 1. verdenskrig, masser af effekter fra 2. verdenskrig og historier om spionerne i den kolde krig. Endelig en omfattende udstilling og dokumentation af Holocaust.

Museet er gratis – og selvom det er uhyggelige sager er det værd at have store børn med her.

Nærmeste undergrund: Lambeth North, Waterloo, Southwark, Elephant & Castle

Info: Gratis entre

Imperial War Museum
Lambeth Road
London SE1 6HZ

Kilde: Wikipedia – samt mange besøg