HMS Belfast er et museumsskib – en original Royal Navy Light Cruiser. Det er ikke ofte du får lejlighed til at gå ombord i en ægte krydser fra 2. verdenskrig. Men i Themsen ligger HMS Belfast.

HMS Belfast var klar ved begyndelsen af 2. verdenskrig. En mineskade betød 2 års reperationer – men i 1942 var hun tilbage med nye kanoner og radarer. Muligvis den stærkeste krydser i Royal Navy. Den spillede en væsentlig rolle i sænkningen af det tyske krigsskib Scharnhorst og den deltog i Operation Overlord – D-Dag.

Efter krigen sejlede Belfast videre og var en del af Koreakrigen. I 1967 var det klar til skrotning, men blev overtaget af Imperial War Museum. Siden 1971 har det så ligget ved Tower Bridge. Skibet er 186 meter langt, vejer 11.550 tons, har 80.000 hestekrafter og kan sejle 32 knob.

HMS Belfast er et besøg værd. Kig ned i til de enorme motorer, vær med i kabyssen, kapellet eller sygestuen – se hvad der var i kiosken og hør mandskabet tale sammen. Se Admiralens kahyt og de store granater.

Sæt gerne 1-2 timer af til besøget og har I en maskinist eller ingeniør eller sø-løjtnant med – så sæt ekstra tid af. Tag gerne store børn med.

Der er en flot artikel på Wikipedia om HMS Belfast’s historie.

Nærmeste undergrund: London Bridge (skibet ligger ved Tower Bridge), 

Info: Der er entre

HMS Belfast
The Queen’s Walk
London
SE1 2JH