I østlondon, på Isle og Dogs, ligger Museum of London Docklands. Her får du historien om Londons River Thames og Docklands. Et meget spændende museum om Londons historie. London er vokset ved at være en havneby, så de gamle dokområder og floden har masser af spændende historie at berette. På museet gør de sig umage med at fortælle historien.

{youtube}Z8Ju0ccdjEI{/youtube}


Museet åbnede i 2003 i gamle, restaurerede sukkervarehuse fra 1802. Ganske tæt på skyskraberne ved Canary Warf.

Museet udnytter de meste moderne teknikker med film og lyd og simulationer. Det er rigtig godt lavet. Historien om Docklands dækkes helt tilbage fra romertiden til et blik ind i fremtiden for Docklands. Du skal begynde på øverste etage, som tager dig helt tilbage til Romertiden og frem til handlen med slaver og sukker i 1600 tallet. På anden salen følger vi de travle docklands i imperietiden og frem til de skrækkelige bombardementer under 2. verdenskrig. Docklands ligger mod øst og derfor nærmest granaterne fra Tyskland.

Museet ligger lidt afsides fra det centrale London – men det er turen der ud værd. Måske et af Londons bedse museer. Tag endelig de store børn med.

Nærmeste undergrund: Canary Wharf, (DLR) til West India Quay – eller sejl med London River Services til Canary Wharf Pier.

Info: Det plejer at være gratis at beøge museet. Men tjek for en sikkerheds skyld på hjemmesiden.

Museum of London Docklands
West India Docks London