British Museum i London er et af verdens største og vigtigste museer med samlinger om menneskets historie og kultur. Det blev stiftet i 1753 baseret på videnskabsmanden Sir Hans Sloanes samlinger. Museet åbnede den 15. januar 1759 i Montagu House i Bloomsbury, hvor den nuværende museumsbygning ligger. Man kan godt tage en tur til London uden at besøge British Museum. Men det er dumt. For her bør man komme mange gange.

Det britiske emperie har været godt ude med riven og her ligger væsentlige samlinger med mumier fra det gamle ægypten, statuer, kunst og krukker fra det gamle grækenland og fra Romeriet. Museet kritiseres ofte for at have genstande, som retteligt hører til i andre lande. Eksempelvis Parthenonfriserne, som er en stor del af udsmykningen på Parthenontemplet på Akropolis i Athen. I Athen synes de, at det er her friserne skal være. Britterne mener, at det er bedst at have frisen i London. Det er en torn i skoen. Vil du se det hele må du også lige en tur til Grækenland.

Hvis man har travlt kan det anbefales at snuppe en brochure i indgangen. Her findes et forslag til en tur rundt på museet, der leder dig forbi de vigtigste genstande på kun 1 time.

Se også lige læsesalen, hvor fx Karl Marx sad og studerede. 

Nærmeste undergrund: Tottenham Court Road, Holborn, Russell Square

Info: Gratis entre – med undtagelse af forskellige midlertidige udstilinger.

British Museum

Great Russell Street
London
WC1B 3DG