Covent Garden er et område af det centrale London. Her er en stor markedshal, Royal Opera House (som også kendes som Covent Garden), Transportmuseet, et loppemarked og masser af mennesker. Det er et område, som ikke er til at komme udenom på London besøget. Lige om hjørnet fra Leicester Square.

 

I gamle dage lå her et blomster-, frugt- og grøntsagsmarked fra 1500-tallet til 1974, hvor engrosmarkedet flyttede til New Covent Garden Market i Nine Elms. Men markedspladsen med de flotte overdækkede haller er her stadig. Masser af cafeer og restauranter og er du heldig er der også opera og musikopvisninger her. Det er nemlig den eneste del af London, hvor gadeunderholdning er helt tilladt. Der er også et lille loppemarked, som vist mest henvender sig til turister.

Fra 1200-tallet var her et benediktiner kloster – og ordet covent har rødder i “Convent”, hvilket betyder kloster. Klosteret blev opløst i 1540, da Henrik den VIII brød med Paven i Rom fordi han ikke tillod Henrik den VIII at lade sig skille. I samme håndvending overtog han også klosterets jord.