London er for børn. Vi har samlet en række tips til lyninspiration.

London egner sig til ferier med børn fordi storbyen har mange tilbud. Men husk at holde ferien på børnenes præmisser. Fx er det godt at bo i ferielejlighed i stedet for på hotel. I kan slutte indtrykkene tidligere og slappe af lejligheden med en film eller spil eller lave mad, tjek evt. på airbnb. Vær ikke for sparsommelig når du rejser med børn. Det er hårdt at gå rundt – så skal I opleve noget, så tag tuben, eller måske synes børnene det ville være sjovt at sidde ovenpå en rød dobbeltdækker bus. Hold mange pauser. Vær i det gavmilde hjørne og give en kop varm kakao. Og have en kiks og vand med i sækken. Husk at få nogle kuponhæfter med rabat.
Et sikkert hit er zoologisk have. London zoo ligger inde i Regent Park og her er både gorillaer, tiger og en orangutang. Der er mere grønt og parkagtigt Hamsted Heath og knap så overrendt. Her kan man nemt få en dag til at gå.


Solskinsvejr?
På en varm sommerdag er en svømmetur godt – og man kan faktisk tage på badeferie i London i friluftsbadene eller i svømmehallerne. Se svømmehaller og friluftsbade her. Friluftsbadet Hamstead Heath swimming ponds, som er overvåget af livreddere, ligger i Hamstead Heath. Et stort område lidt ude for Londons centrum, med skov, søer, legepladser og mange events. Så kombiner svømmeturen, med en dag i parken. Hamstead Heath kan også prale af at have en af de bedste udsigter over London.
Andre skønne alternativer på varme dage er byens parker. Læg jer ud i parken med tæpper, vand og en fodbold. London Eye også en god idé på dage med klart vejr. Sejlture på floden er altid et hit for børn og voksne i alle aldre. Det samme er hop-on hop-off turisbusserne uden tag.
Skal der bare knokles lidt ekstra energi af er der masser af gode legepladser i London. Bl.a. i de mange parker.
En solskinsdag i byen kan passende sluttes af med en is. Særligt er Soho kendt for flere gode vaffelis, som kan fås hos de italienske caféer – besøg Amorino eller Gelupo.

Regnvejr?
Regnvejrsdage kan være lange og kedelige. Har I slidt DVDerne op og trænger til at komme ud kunne det være legetøjsafdelingen i Harrods, der er ganske imponerende og helt gratis at besøge – hvis du kan holde pungen i lommen. Husk at lave aftale om, at I kigger kun eller sæt et max beløb af inden. Hamley’s, den ældste legetøjsbutik i verden, kan i besøge på Regent Street.
Er I til brætspil, så kig inden for hos Draughts på 337 Acton Mews. Med over 500 spil, er der noget for enhver smag.
Hvis det ikke kan blive vådt nok, så besøg Sea Life London Aquarium, og se livet i havet nedefra, gennem glastunnelen.
Eller også skal regnvejrsdagene udnyttes til et museumsbesøg?

Hvem sagde at museer ikke er for børn?
Nogle børn vil huske jeres ferie som en lang vandring fra det ene museum til det næste. Også selvom I kun var et enkelt sted. Andre kan ikke få nok. Her er nogle forslag til lidt mere børne-orienterede museer. Klik et link og i kommer direkte til museernes børneguide. 

Imperial War Museum – våben og fly hænger i den store ankomst hal. Tag børnene med igennem en skyttegrav og besøg udstillingen ’A family in wartime’. Se hvordan almindelige mennesker trodsede livets udfordringer hjemme under 2. Verdenskrig igennem Allpress familien øjne. Der er også en interessant udstilling om spioner.

Natural History Museum – dinoer og vulkaner.. Og en blå hval i fuld størrelse. Synes man planeter og solen er spændende, kan man tage rulletrappen op igennem solens indre (dog en model). Forskellige slags insekter kan opleves i Darwin centeret. Helt op omkring 22 mio.
• Science Museum – Lær nogle interessante og vigtige ting gennem spil, simulatorer, interaktive udstillinger og besøg IMAX teateret. Særligt Launchpad området er et sjovt og spændende område for børn.

British Museum – Børnene er vilde med mumierne 

London Transport Museum – her er mulighed for at sidde på føresædet i den kendte røde dobbeltdækker bus og i en simulator guide et tog på Northern tube-linjen gennem tunneler og il platformen. Så få et indblik i transport historien i London på en underholdende måde.

Musicals
London er musicalernes by – også for børn. Måske er phantom of the opera ikke lige børnenes kop te, men hvad med Charlie og Chokoladefabrikken? Mathilda? Eller Løvernes konge? Derudover behøver i ikke være nervøse for at børnene kommer for sent i seng, der er nemlig ofte forestillinger både om eftermiddagen og aftenen. Læs mere om musicals, teater og billetter her.

Snevejr?
.. eller bare vinter i London. London har både julemarkeder, julestykker og flere skøjtebaner rundt om i byen. Tag børnene med på en skøjte tur og slut af på et af julemarkederne, med en forlystelse eller to og en kop varm kakao.

Store børn?
Har du større børn med, så skal der jo bare være strøm på mobilen, så kan man altid finde hinanden igen. Det er nemt at finde rundt i byen på egen hånd med nutidens smartphones – den kan udstyres med bykort, underground kort mm. Læs mere om nyttige apps her. Så med smartphone, lidt lommepenge i hånden og et oystercard, så kan de unge nemt klare sig. Andre børn vil måske sætte pris på at være med til en stor fodboldkamp og dem er London både kendt for og har flere af. Book billetterne i meget god tid, de bliver hurtigt udsolgt. Og måske er det passende som en fødselsdagsgave, da de ofte ligger på omkring 1000 kr. stykket. Tjek også fx O2, om der er koncerter, som du kan tage til med dine store børn.

Forberedelse
Som forberedelse til turen med børn til London kan I have glæde af børneguidebogen “Ella Bellas Eventyr – London”, som er skrevet af Sara Helena Kangas. En ganske alternativ og munter guidebog til Berlin skrevet i øjenhøjde med børnene. For mange vil denne guidebog måske være tilstrækkelig til det første besøg i London og et godt supplement til de voksen-guidebøger der findes. Børn fra 10 år vil kunne læse med på egen hånd. Læs mere om bogen her.
Et andet godt alternativ er ”LONDON – alt det du gerne vil vide”, som er fyldt med facts og underholdning om London. Rammer måske sin målgruppe lidt bedre en “Ella Bellas Eventyr”, da den er fyldt med farver, fotos, citater og fakta.