Guiden til London MUST see seværdigheder. Rækkefølgen er tilfældig, så turen står frit for din egen prioritering. Mange af seværdighederne ligger i samme område, så selvom London er en storby med stort S, så kan man nå overraskende meget på en enkel dag.

City of Westminister

Buckingham Palace – mød de royale?
Bygningen er storslået, så selvom der er vagter og et højt hegn der afholder dig fra at komme helt tæt på den royale bolig, så er det alligevel et besøg værd at kigge forbi Dronning Elizabeths bolig.

Change of the Guards
Foregår på paradepladsen ved Whitehall i hverdage kl. 11.30 og om søndagen kl. 10. Der er ikke så meget at sige – Helt klart et besøg hver.

Madam Tussaud’s Voksmuseum – mød Britney Spears, Michael Jackson og alle de andre
Kom tæt på de kendte popstjerner, filmstjerner, kongelige og politikkere. Autografer kan du nok ikke få, da de er lavet af voks. Men gå amok med dit kamera, de ligner så godt, at de kan bruges til en god aprilsnar. Ligger i Marylebone.

Oxford Street – nr. 1 shoppingstreet
Number 1 shoppingstreet i London. Eller hvert fald den mest kendte. Efter min mening findes der langt bedre shoppingsmuligheder andre steder i byen. Gaden har alle de traditionelle butikker som vi kender fra herhjemme såsom Sara og Topshop og derudover ligger den største Primark i starten af gaden. Her kan du få alt i tøj, sko og smykker til MEGET små penge. Hvis du besøger gaden så vær forberedt på et menneskemylder der får en travl dag på Strøget i København til at virke som ingenting. Hvis du ikke er skræmt væk inden eller undervejs på turen op ad gaden, kan du ca. halvvejs nede af Oxford Street dreje til venstre ned af Regent Street, hvor du finder de dyre mærker som: Ted Baker, Karen Millen og Gucci. Læs mere om shopping her.

Piccadilly Circus – Time Square i London
Pladsen er Londons svar på Time Square i New York og du har med garanti set den i diverse film herunder Bridget Jones Dagbog og Love Actually. Pladsen er karakteriseret ved de mange neonreklamer, den travle trafik og diverse gademusikanter og dansere.

Westminster Abbey – besøg de døde konger
Men du får også mulighed for at besøge de døde dronninger, digtere og andre historieske personligheder. Westminster Abbey er en gotisk kirke på størrelse med en katedral. Den er storslået udefra men helt sikker et besøg værd inden i også. Det koster dog penge. Vil du vide mere om den historiske kirke, så læs her.

Big Ben – bare et klokketårn?
Mange har nok set et billede af Big Ben, som nok er et af de mest kendte varemærker fra byen. Men går du lige rundt om hjørnet kan du komme ind i det engelske parlament og det er en sjov oplevelse! Her kan du komme ind gratis og overvære politikkerne i debatter og når der skal vedtages lovforslag, der jo i London har hvide parykker på og må råbe af hinanden. Læs om parlamentet her. Hvis du går over broen ved Big Ben kommer du området South Bank.

South Bank

London Eye – et øjeblik over byen
London Eye er et kæmpe pariserhjul på bredden af Themsen ved South Bank. Fra 135 m højde får du et godt overblik over byen. Turen tager ca. 30 min., så der er rig mulighed for at få interessante billeder af London fra alle mulige vinkler. Ligger lige over for Big Ben.

Tate Modern – med moderne kunst i højsædet
Tate Modern ligger i et gamle elektricitetsværk ved Themsen i Bankside. Igen – gratis. Selvom du ikke er så meget til moderne kunst, så smut op og få en kop kaffe i deres kaffé og nyd udsigten over Themsen og Millenium Bridge. Smut over broen bagefter, som er kendt fra bl.a. Harry Potter filmen, hvor den sprænges i stykker. På den anden side ligger St. Paul cathedral, en storslået og smuk katedral både inde og udefra. Læs mere her.

Den klassiske tour
Få en guidet tur rundt i byen enten med sightseeing bus, med båd op af Themsen eller en guidet walking tour. Med 12 mio. mennesker i byen hver dag er trafikken ret presset. Så hvis du hader at sidde i kø og hurtigt mister din tålmodighed kan busturen ikke anbefales. Til gengæld er bådturen fri for kø, hvor du kan nyde flere af seværdighederne på hver side af bredden. Du kan også tage på en guidet gåtur enten med en personligguide eller med en app og dine høretelefoner i ørene. Læs mere her.

East London 

Tower of London – det historiske slot
Borgen har været brugt som bolig af de kongelige, et fængsel og flere andre ting. Kom og se kronjuvelerne, her i blandt den krone Elizabeth II bar til sin kroning. Hvis det regner, kan du bruge tiden på at tælle de 23578 juveler, som udgør kronjuvelerne. Vil du vide mere om middelalderborgen midt i London? Læs her.

Tower Bridge – broen med de to tårne
Og meget mere er det egentlig ikke. Besøg bromuseet og gå over gangbroen – and that is about it! Men det er et af Londons mest kendte varemærker sammen med Big Ben, så snup et foto og forsæt rundt i byen – for der er nok at se. Tip: Tag billedet fra London bridge. Her kan du stå midt på broen og få hele Tower Bridge med i baggrunden.

West London – Soho

Covent Garden
Er ikke en have som navnet antyder, men to store overdækkede markedshaller. Her kan der shoppes i specialforretninger, spises frokost, eller nydes live musik fra en af restauranterne. Det er et meget hyggeligt sted at gå rundt i og lige rundt om hjørnet finder du de mange musical steder og Soho, med diverse restaurant og shoppingsmuligheder. Området er helt sikkert et besøg værd og du kan snildt bruge hele dagen i kvarteret. Læs mere om shopping i det centrale London her.

Musicals
Et must når man er i London er at gå ind og se en (eller flere) musical. Når det kommer til teater og musicals kan London noget ud over det sædvanlige. Det behøver ikke engang at være en dyr fornøjelse. Læs mere teatre og billetkøb her.

South Kensington

British Museum/ Victoria & Albert Museum/National History Museum/Science Museum
Museer, museer, museer – London har mange af dem – og de fleste er rigtig gode! Derudover er de fleste også gratis, så kommer der en lille regnbyge – så brug tiden på en af storslåede museer. Læs mere om museer i London her.

Try it the English way
Når du er i London har du et uoverskueligt stort udvalg af gode restauranter og caféer. Men gem mindst to af madoplevelserne til nedestående.
1. Full English Breakfast. En klassisk engelsk morgenmad bestående af: Baked beans, æg, pølser, bacon og toast. En ordentlig kaloriebombe der med garanti tilfører energi nok til du kan overskue at vandre byen tynd.
2. Afternoon tea. Eller på dansk – eftermiddagste, er en engelsk tradition med the, scones og kager. Så selv på din pause fra Londons seværdigheder kan du nyde endnu en af Londons seværdigheder. På de fine hoteller er der garanti for en ægte oplevelse af afternoon tea.
3. Hvis du har mod på mere engelsk gastronomi. Så er en typist ret: Sheperds pie, Fish and Chips og Sunday Roast, alle tre kan ofte fås på en af Londons utallige pubber.

Pubs
Det er utrolig belejligt med denne seværdighed. London har mindst én pub på hver en gade, så der er rig mulighed for at tage nogle stop undervejs, når benene bliver for trætte. Her er varmt, en helt speciel stemning, lækre øl og traditionelle engelske retter. Vil du besøge den ældste pub? Læs mere her.

Gademarkeder og streetfood – Brick lane, Borough market, Camden Lock Market, Spitalfield market
Her nævnes fire, men der er mange flere. London har de lækreste madmarkeder, hvor man kan smage mad fra hele verden og de fedeste gademarkeder, med tøj og ting som du med garanti ikke kan få hjemme i Danmark. Besøg en eller flere af de unikke markeder. Læs mere om streetfood her og om gademarkeder her.

 

Så er der kun at ønske god tur til London!