Portobello Road Market
Markedet kendt fra Notting Hill filmen med Hugh Grant og Julia Roberts. I det pæne og dyre kvarter i London, hvor bl.a. George Orwell forfatteren til Animal Farm og 1984 bor, ligger dette kendte marked. Her kan primært købes antikke vare alt fra telefoner og kameraer fra starten af 1900-tallet, pelsfrakker, læder boksehandsker, gamle skilte eller et lomme solur. Der er masser at købe, men det er også hyggeligt bare at spadsere igennem gaden og se på de mange butikker. De fleste starter fra tube stationen Notting Hill Gate og herfra er markedet nem at finde. Man følger bare den kæmpe strøm af turister. Hvis turisterne ikke er der, så skal man spadsere op til Portobello road, hvor markedet ligger, og så finder man dem der.  

Om Lørdagen fordeler markedet sig således:

  • Arkader med antikviteter 
  • Westbourne Grove – antikvitetesboder mellem Portobello Road og Kensington Park Road
  • Portobello Green – boder med nutidens mode, hvis du er til vintage, der der også. Men fredagen har endnu flere vintageboder. 
  • Markedet er fyldt med boder fra Westbourne Grove hele vejen op til og langs Golborne Road og tværs under Westway ud til Ladbroke Grove. Kom tidligt for at opdage de bedste fund og undgå folkemængderne!

Lørdagen er markedes – main day. Her er alt åbent, hvilket betyder, at der altid er
proppet med mennesker og det er ofte en kamp at komme gennem gaden.
Hvis man har brug for et pusterum, ligger der flere gode pubs og caféer på selve gaden og på sidegaderne. Her kan bl.a. nævnes et af de bedste burgersteder i byen Honest Burger.

Hvis man drejer ned af Blenheim Crescent, skal man ikke gå mere end et minut og så står man foran den kendte bogforhandler The Travel Bookshop, som Hugh Grant arbejder i, i filmen Notting Hill. Butikken har interessante bøger både med kendte og spøjse titler. Men da den også er kendt for filmen, kan man købe masker der forestiller de to superstjerner og bøger om filmen. Bøgerne er generelt billigere end i Danmark, så hvis man læser engelske bøger, kan man gøre sig et godt tilbud her.  

Hvis store menneskemængder ikke er lige dig, så undgå markedet og gå rundt og nyd resten af området hvor husene er i pastelfarver, små caféer og pubs og hvor der er butikker for enhver smag. Hvis man vil se den kendte gade, anbefales det, at man
besøger den en af ugens andre dage end lørdag. Ikke alle boderne er fremme, men gaden har stadig en masse antikviatbutikker, med spændende sager. Se her, hvilke
typer af boder og butikker, du kan se i løbet af ugen. Så er der mulighed for at gå stille og roligt rundt, uden at skulle kæmpe sig forbi tusinde af turister. 

Åbent: Lørdag
Tip: Læg mærke til forfatter til 1984, George Orwells, gamle hus på gåturen fra undergrunden til selve markedet og boghandlen fra Notting Hill filmen: The Travel Book Shop 
Nærmeste undergrund: Notting Hill Gate