London huser 8.539 millioner mennesker, og selvom folk bor trængt, kræver det stadig sin plads. London er derfor en stor by at komme rundt i og selvom man har iført sig sine gode vandresko så kan det være en god idé at give fødderne en pause. Til vores fødders held – så har London et af de bedste offentlige transportsystemer i verden og de forskellige transportformer er en del af attraktionerne i London. Hvilket gør det lidt sjovere!

London Underground – The Tube
Londons metronet dækker hele London og omegn. Systemet er praktisk og let overskueligt for folk på farten. Der er 11 linjer med hver deres farve at vælge mellem og stationerne er tydlige skiltet og nem at benytte. Tuben er en hurtig måde at komme fra A til B og man slipper for kø på vejene. Dog er der ikke så meget andet end mørke at se på turen. Vær opmærksom på at tuben stopper med at køre omkring kl. 00-01 fra søn-tors. Men fredag og lørdag kører 5 af linjerne hele natten, med 10-20 min. mellemrum. Se, hvilke linjer der kører om natten her

Mal byen rød fra dobbeltdækkerbussen
Du kan risikerer at sidde i kø engang i mellem, og det tager lidt længere tid at komme fra A til B end med tuben. Generelt fraråder vi at tage bussen gennem de tæt trafikerede områder, såsom Oxford Street hvor det som regel er hurtigere at nå igennem gaden til fods end med bus. Til gengæld så får du mulighed for at se byen, når du tager bussen frem for en mørk undergrund. Derudover er de røde dobbeltdækkerbusser enattraktion i sig selv i London. Så er benene lidt trætte, sæt dig op på 1. sal af dobbeltdækkerbussen og nyd turen.

Med et oystercard kommer du nemt rundt med både tub og bus – læs mere her The Tube

Se London fra en (cykel)sadel
Hvis du kan omstille dig til at cykle og holde øje på den fuldstændige modsatte måde end i lille Danmark, kan det varmt anbefales at leje en bycykel. Det koster kun 2 pund for at leje cyklen 24 timer, og da man bare skal afleverer cyklen på en af de 400 cykelstationer, er det nemt at komme af med cyklen igen. Så hvis du har mod på at køre i venstre side og nyder at få lidt ekstra motion, er det en skøn anderledes mådeat se Londons seværdigheder.
Oplev Londons skjulte perler med en af de forskellige ruter her

Taxi – Londons ikoniske black cabs
Londons ikoniske black cabs er luksusmåden at komme rundt i byen på. Det er derfor også dyre. Starttaksten er £2,40 og de kører efter kilometertakst som i Danmark. Der tillægges ekstra gebyrer, når du tager en taxa fra lufthavnen Heathrow. De fleste accepterer betaling med kort, men tjek med chaufføren før turen starter. Så hvis du får brug for en lidt mere behaglig transportform så hop en i en black cab, hvor det gule TAXI skilt på forsiden lyser, hvilket betyder at den er til rådighed.