.. Eller London Underground og på godt dansk undergrundsbanen eller metrosystemet er den mest anvendte form for offentlig transport i London. London Underground dækker med sine 11 linjer (og i alt  270 stationer og 402 km spor) hele London og omegn og er en nem og hurtig måde for dig til at komme rundt i byen.   

For at gøre det endnu nemmere anbefaler London-guide dig til at downloade app’en London tube map til din smartphone, så du hele tiden kan finde hurtigt og nemt rundt i byen. Ellers kan du hente et tube map her 

Du kan se de enkelte stop på hver af tube-linjerne her 

De 11 linjer har alle et spændende stop eller flere på deres rute, men den mest populære blandt turister er nok Circle line.
Linjen kører i ring i det centrale London og kommer derfor forbi store dele af Londons turistattraktioner. Her kan du stå af ved Baker Street St. og tage forbi detektiven Sherlock Holmes hus og det tilhørende lille museum. Hop på linjen igen og stå af ved King’s Cross st. og få taget et billede ved den berømte perron 9/3 fra Harry Potter. Der ligger også en Harry Potter Shop på stationen, hvis du mangler en tryllestav eller lignede. Derefter kan man jo stå af ved Notting Hill Gate St. og se forfatteren George Orwell’s hus eller den berømte blå dør og boghandlen fra Notting Hill filmen med Hugh Grant og Julia Roberts. Til slut kan man jo stå af ved Westminister St. og se Big Ben, Westminister Abby og London Eye.

Derudover kører circle linje også på verdens første underjordiske jernbane, der åbnede i 1863, og som kunne fejre 150 års drift den 9. januar 2013. Se en lille film om London’s underground’s historie her:

Oystercard
Man kan sagtens købe enkelt billetter ved stationerne, men hvis du tænker at tage tuben mere end én enkel gang eller to, så kan det betale sig at købe et Oystercard. Oystercard fungerer på samme måde som vores rejsekort. Du kan tanke op på enhver station og tjekker ind og ud når du forlader toget. Dog skal man ikke som det danske rejsekort lade være med at tjekke ud hvis du skrifter transportmiddel. I London tjekker man altid ud. Oystercard kan bruges i: bus, Tube, tram, DLR, London Overground, TfL Rail og de fleste National Rail services i London.