Mange danskere tror, at London er en meget våd by. Men der tager de fejl. London byder også på sol, og temperaturen er for det meste væsentligt højere end i Danmark. London er ca. en måned ”bagud”, hvilket betyder, at i f.eks. september er vejret i London som det ville være i august i Danmark. Derfor kan man nogle gange helt ind i slutningen af oktober eller midten af november, nøjes med en blazer udenfor. Dog ligner London, Danmark på det punkt, at ikke to somre eller vintre er ens.

Vejret ændrer sig hurtigt og selvom den ene dag byder på 20 grader og sol, kan den næste godt være regnfuld. Tjek derfor DMI eller Yr.no lige inden du tager på ferie.

Vintervejret
Der kan falde sne, men det er ikke hvert år og ofte er det ikke før midten af januar eller februar. Vinteren byder både på: kulde, byger, støvregn, men også solskinsdage. Som resten af året er det varmere i London over vinteren sammenlignet med Danmark. Derudover er der, som i Danmark, færre solskinstimer om vinteren. Så sørg for at få klaret sightseeing i de sene formiddags og tidlige eftermiddagstimer og brug resten af dagen på lækre restauranter, musicals, museer og pubs. 

Forårsvejret
Det er ikke ligefrem varmt i London, når vi rammer marts måned. Men så småt kan man i marts begynde at se de første tegn på at sommeren er på vej – med længere dage, og skud på træerne. Men ofte er februar og marts de vådeste måneder på året i storbyen.

Sommervejret
Lange dage og masser af solskin! Ligesom danskerne, er folk i London gode til at udnytte det gode vejr! Alle vil nyde det gode vejr på gaden, på caféerne og i parkerne. Det dejlige vejr kan dog godt blive afbrudt af en byge. Med temperaturer op mod 30 grader om sommeren, kan det centrale London føles lidt varm og tryggende. Så på de varmeste dage, vil en udflugt ud af byen måske være en god idé.

Efterårsvejret

September er som regel en solrig måned, med behaglige temperaturer, hvor en t-shirt nemt kan være nok.  Vejret i oktober kan også sagtens være mild og solrig, men i slutningen af måneden skal man nok til at finde det varmere tøj frem – Winter is coming!