London er fantastisk i december. Hele byen er pyntet med julelys og kugler og selvom der sjældent falder sne i denne måned, så er christmas all around. Der er julemarkeder, skøjtebaner og julemænd.

Mange vælger at tage på forlænget weekend i London i løbet af december, særligt for at klare juleshoppingen, men har du overvejet at tilbringe selve juleaften i byen?
Tingene i byen foregår anderledes over julen og lige efter. Dvs. fra d. 24-26 december, er der nogle praktiske ting, man skal være forberedt på.

D. 24. december – Christmas Eve. Mange restauranter holder lukket. Det betyder, at der er mange kunder på de restauranter, der nu har åbent. Så hvis du har planer om at ville spise på en restaurant og ikke på hotelværelset juleaften, er det en god idé at have bestilt bord på en restaurant i forvejen.

D. 25. december – Christmas day. Denne dag er nok den mest hellige i England, og det gælder også for London. Her lukker det meste af byen fuldkomment ned. Både butikker, restauranter, banker, seværdigheder og pubber. Men ikke nok med det, så holder al offentlig transport også lukket. En mulighed kan være at vælge at bo i det østlige London i et område som Shoreditch eller Bethnal Green. Her er nemlig mange indiske og andre mellemøstlige restauranter, som f.eks. på Brick Lane, og da de ikke holder jul, skal der nok være en restaurant, der holder åbent. Men tjek på nettet.

D. 26. december – Boxing day. Her begynder byen af vågne op igen. De fleste restauranter åbner igen og det samme gælder butikkerne. Ligesom i Danmark, starter det store januarudsalg 2. Juledag. Dog er der en del som holder lukkede til efter nytår. De fleste transportmidler begynder at køre igen, dog på nedsat kraft. Nogle af tube linjerne kan være helt lukket, da man benytter den trafiksvage periode til at foretage vedligeholdelsesarbejde. 

Så hvad kan du lave i London i juledagene?

Gå en tur. London har mange smukke parker, som du kan læse om i vores guide PARKER. Derudover er det en oplevelse i sig selv at gå rundt i et nedlukket London, som ellers er præget af travlhed fra 14 mio. mennesker. Så tag en tur ned ad Oxford street.
Se Londons gader sparkle – London gør meget ud af at pynte med julelys rundt i byen.
Tjek på nettet og tag med til en gudstjeneste i en af de flotte kirker. Eller hop på en arrangeret bustur. De er nu rigtig dyre juledag, med billetter til 90 pund. Skøjtebanen JW3 Ice Rink på Finchley road er åben over juledagene.

Ribley’s Believe It or Not! Har åbent 365 dage om året. Stedet er for både børn og voksne. Her kan man opleve underlige, bizarre og uvirkelige ting fra hele verden. Se Tower Bridge lavet af tændstikker, en skulptur af The Beatles lavet af tyggegummi, og et portræt af Den Sidste Nadver på et enkelt riskorn. Læs mere her.