Greenwich er en østlig forstad til London og fuld af historie og grønne områder. Et supersted for udflugter fra det centrale London. Eller måske bor her – og så tage toget ind til centrum. Greenwich ligger på den sydlige side af Themsen – lige syd fra Docklands og Canary Warf.

{youtube}zHVWoE0IAcw{/youtube}


Greenwich Village er en hel dag værd. Smukke bygninger, flotte udsigter og London og musser om videnskab, navigation og historie.

Den letteste måde at komme til Greenwich Village er tage undergrunden med Jubilee Line til North Greenwich Station eller med ocklands Light Railway (DLR)til Cutty Sark. Helt eksotisk at stå af ved Island Gardens og så gå under Themsen gennem the Greenwich Foot Tunnel til Greenwich.

Maritime Greenwich er et World Heritage Site og omfatter Det Nationale Maritme Museum, Theskibet Cutty Sark samt Royal Observatory med flot udsigt. Greenwich park er perfekt til picniqes på varme sommerdage – og det er ved observatoriet, at datolinien skærer lige igennem. Du kan stå med et ben i hver tidszone her. Du kan også besøge The Old Royal Navel College og Greenwich Palace, som var Henrik den VIII’s favorit residens. Måske en dag faktisk er for lidt til det?

I Juni er der Greenwich+Docklands International Festival – og kan du ikke vente på det, så er der Greenwich Clocktower Market og det overdækkede Greenwich Market. Så kan shopperne få afløb der. The Old Brewery ved Meantime Greenwich brygger god øl.

Greenwich kan varmt anbefales som familie eller kulturudflugt. Især på en varm sommerdag, hvor hele byen koger og turistmylderet bliver for trangt. Her er lidt landligt og super dejligt.