Chinatown – du behøver ikke at rejse længere end til London. I London ligger Chinatown omkring Gerrard Street med restauranter, supermarkeder, bagerier, souvinirbutikker og andre butikker fuld af kinesere. Skiltningen er kinesisk. Velkommen til et lille fremmed pust.

Den nuværende Chinatown er fra 1970erne. Her er mere end 80 restauranter og nogen af dem blandt Londons bedste asiatiske restauranter. Skægt sted at tage børnene med. Supermarkederne er særligt interessante, for asiatiske fødevarer er så utroligt anderledes end det du normalt finder på hylderne i Fakta i Frederikshavn. Bor du i lejlighed med køkken kan du købe med hjem og forsøge dig på ejen hånd. Læg mærke til skiltningen – her er alt to-sproget. Der er flere gadefester i løbet af året og særligt omkring det kinesiske nytår er her festligt. Der bor næsten 40.000 kinesere i London – og mange af dem kommer her.

Pas på restauranterne. Nogle er fantastiske og kostbare. Andre de rene turistfælder. Det er ikke let at vurdere udefra, men det er langt fra samme kvalitet der serveres indenfor. 

  • Wong Kei, 41-43 Wardour Street, er en af de kendte og engang var tjenerne her kendt for at være særligt grove og jagede gæsterne rundt. Det skulle vist ikke være tilfældet mere.
  • Restaurant Hakkasan i 7-14 Coventry Street går ifølge Time Out for at være en af de bedre kinesiske restauranter.
  • Baozi Inn i 25 Newport Court er godt og billigt.

Chinatown er let at finde fra Leichester Square, Picadilly og Oxford Circus.

Chinatown har sin egen hjemmeside.