Brick Lane i øst-London tiltrækker en stor gruppe af immigranter fra Bangladesh – og det har givet området tilnavnet “Banglatown”. Gadeskilte og information er her på to sprog og mangler du en indisk brudekjole, den nyeste bollywood-film eller en god indisk restaurant – så er det her det sner.

Tidligere var her et teglværk og derfor hedder det naturligvis Brick Lane. Området har været jødisk og der er stadig synagoger i områder og gaden har også en jødisk bager. I helt gamle dage var det her morderen Jack the Ripper sprættede gode folk op og hans stampub er her stadig væk. Den hedder idag “Ten Bells”.

Idag er det muslimer og moskeer og curry restauranter, der dominerer – men her er også et heftigt natteliv med hipster barer og butikker. Butikkerne er – udover banglabutikkerne med nye designere, vintage tøj og kunst. I weekenderne er her sort af mennesker, der skal på marked. Markederne her er i Petticoat Lane, Brick Lane, SundayUP market og Spitalfields market. Men husk også at være i Brick Lane, hvor street food fra hele verden bliver tilberedt. Din frokost kan være italiensk, spansk, irsk, brasiliansk, tyrkisk, lithausik, malaysisk, kinesisk … eller. En ting er sikkert: Du har ikke appetit til at prøve det hele. Så her må man komme mange gange. Godt sted for børn.

Taj Stores i Brick Lane ved Aldgate er det store marked og har været der siden 1936. Banglacity, 86 Brick Lane er et supermarked med masser af eksotiske krydderier og grøntsager og lige omkring hjørnet i Hanbury Street ligger Banglatown Cash and Carry, hvis du for alvor skal købe stort ind eller bare møde lidt eksotisk madkultur.

Samosa er små trekantede “kager” med fyld af kartofler eller kylling og krydderier. De bedste skulle man få i Needo Grill eller Ambala på Brick Lane. Muhib Indian Restaurant i Brick Lane serverer også god mad. Men tjek evt London Time Out for, hvad der er godt og betalbart lige nu. Om aftenen står tjenerne på gaden og vil trække dig ind på netop deres restaurant. Her er det godt kende sin destination – ellers ved du aldrig, hvad du kommer til at sætte tænderne i.

Brick Lane kan nås fra Liver Poool Street Station, Aldgate East og Shoreditch.