Michelin-restauranter – de sagnomspundne madtempler, hvor kun de færreste af os har råd til at komme. Kokkene er TV-stjerner. Især Gordon Ramsay, som formår at holde 3 stjerner. De fleste ligger midt i London i Mayfair. Bestil i god tid og nyd dem som et teaterstykke. Ellers må du nøjes med at læse nedenstående liste – og pas på ikke at savle ned i tastaturet.

{youtube}a_ImTDjXS1I{/youtube}


  • Restaurant Gordon Ramsay, 68-69 Royal Hospital Road, Chelsea – Gordan Ramsay – du kender ham fra TV.Tre Michelin stjerner. En umulig drøm.
  • The Ledbury, 127 Ledbury Road, Notting Hill Hawksmoor, 157 Commercial Street, City – skulle være byens bedste steaks
  • Alain Ducasse at the Dorchester, 53 Park Lane, Mayfair – 3 michelingstjerner. Sådan. Alain Ducasse er berømt kok.
  • Hibiscus, 29 Maddox StW1S 2PA Mayfair. Her regerer kokken Claude Bosi. Restauranten har Michelinstjerner, plads på listen over verdens bedste restauranter og har været “Storbrittaniens bedste restaurant”. Det er gastronomi med høj hat og molekyler.
  • Hélène Darroze at The Connaught, Carlos Place, W1K 2AL Mayfair. The Connaught er et hotel og har samme ejer som det fornemme Savoy. Her oser det er brittisk tradion og et godt sted at få aftensmad.
  • Sketch (The Lecture Room & Library), 9 Conduit St (1st floor)W1S 2XG Mayfair. Chefkokken er Piere Gagnaire, som har en tre-stjernet fransk restaurant i Paris. Maden er “ny fransk” – det betyder måske, at man må tænke sig til det meste. Det er ikke skovhugger-sult du skal møde op med her. Men ærlig talt, har ikke selv spist der. Det kan være ganske godt.
  • The Square, 6-10 Bruton St.W1J 6PU Mayfair. Tjek lige dagens menu. Det ser knagme godt ud.
  • The Greenhouse Restaurant, 27a Hay’s MewsW1J 5NY Mayfair. Vinkortet skulle være utroligt. Jeg synes det er utroligt med utrolige vinkort, for man skal have både mange penge og drukket mange gode vine og talt og smagt i en uendelighed for at kunne blive reelt imponeret. Når de kommer med vinkortet er det gode råd at sige med imponeret hævede øjenbryn: nå da da – hold da op – sikke da. Og så iøvrigt bede tjeneren (eller Le Sommelier) om at vælge en vin, der passer til maden og ikke kræver nye lån i huset. En god restaurant ved, at hovedparten af deres kunder ikke er superstjerner (selvom de også kommer), så de hjælper naturligvis elegant og uden at du skal være forlegen over det. Du er der for at have det rart. Har kokken foreslået en vin-menu, så følg forslaget.
  • Marcus at the Berkeley, Wilton PlSW1X 7RL Belgravia. Kokken Marcus Wareing har været under vingerne hos Gorden Ramsay. Kommer du her, er jeg misundelig. Marcus Wareing er næsten ligeså meget kokkesuperstjerne som Gordon Ramsay.
  • Dinner by Heston Blumenthal, 66 Knightsbridge SW1X 7LA Hyde Park. Blumenthal er ham med den legendariske restaurant “The Fat Duck“, som midlertidigt er flyttet til Australien – og ellers ligger i Bray. Bray har hele to restauranter med 3 stjerner hos Michelin. Den anden er Waterside Inn. De må være godt vante på de kanter.
  • Le Gavroche, 43 Upper Brook StW1K 7QR Mayfair. Restaurant siden 1967 af brødrene af Michel og Albert Roux. Her har Marco Pierre White og Gordon Ramsay stået i lære. Fransk fantanstisk mad og mere end 60.000 vine på listen. Rådet til almindelige øl-drikkende danskere fra The Greenhous Restaurant gælder også her: Fortæl hvad du vil spendere på vinen og bed om hjælp.

Tjek også

  • Jamie Olivers’ Fifteen London, 15 Westland Place,
  • London Benares restaurant and bar, 12A Berkeley Square House, Berkeley Square, London. Indisk top-class-high-five-super-duper-sted.
  • Locanda Locatelli, 8 Seymour Street Mayfair, hvor super italienske kok Giorgio Locatelli serverer italiensk mad. Bestil bord på +44 (0)20 7935 9088.
  • Granger & Co, 175 Westbourne Grove, London med den australske kok Bill Granger i spidsen. +44 (0)20 7229 9111
  • Wahaca, en lille kæde af mexicanske restauranter i London ledet af Thomasina Miers, som blev MasterChef i 2005. Hov – ikke så kostbart.